Ο Χάρτης μας - ΦοΔΣΑ Ν. Αιγαίου

Ο Χάρτης μας

Στον χάρτη μας θα βρείτε όλες τις τοποθεσίες των σταθμών και χώρων υγειονομικής ταφής απορριμμάτων που βρίσκονται υπό τη διαχείριση του ΦΟΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου. Αναζητήστε την περιοχή που σας ενδιαφέρει στον χάρτη και κάντε κλικ στο σημείο της επιλογής σας για να δείτε περισσότερες πληροφορίες.

Ο ΦΟΔΣΑ διαχειρίζεται αρκετές τοποθεσίες στο Νότιο Αιγαίο, συμπεριλαμβανομένων των σταθμών και χώρων υγειονομικής ταφής σε Ρόδο, Μύκονο, Πάρο, Χάλκη, Σύρο και Νάξο. Στόχος μας είναι η ασφαλής διαχείριση των απορριμμάτων και η προστασία του περιβάλλοντος, ενθαρρύνοντας την ανακύκλωση και την ανάπτυξη βιώσιμων πρακτικών διαχείρισης αποβλήτων στα νησιά μας.

Γνωρίστε μας καλύτερα

 
ΔεματοποιητέςΩς μεταβατική διαχείριση μέχρι την κατασκευή των μόνιμων υποδομών, εφαρμόζεται δεματοποίηση και αποθηκεύονται προσωρινά τα δεματοποιημένα απορρίμματα (Άνδρος, Τήνος).
Κέντρο Κυκλικής Οικονομίας – 3Κ

Το Κέντρο Κυκλικής Οικονομίας – 3Κ αντικατέστησε τον παλιό ΧΥΤΑ Τήλου. Στο πλαίσιο του πιλοτικού προγράμματος «Just Go Zero Tilos» όλα τα απόβλητα μεταφέρονται εδώ για να ταξινομηθούν και να οδηγηθούν προς ανακύκλωση ή ενεργειακή αξιοποίηση.

ΚΔΑΥΚέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών (Ρόδος). Όλα τα ανακυκλώσιμα υλικά των μπλε κάδων φτάνουν στο ΚΔΑΥ, όπου διαχωρίζονται ανά είδος και δεματοποιούνται.
ΧΥΤΑΧώροι Υγειονομικής Ταφής Αποβλήτων στους οποίους τα στερεά απόβλητα αποτίθενται, διαστρώνονται, συμπιέζονται και καλύπτονται με κατάλληλο υλικό (Αγαθονήσι, Αμοργός, Ανάφη, Αστυπάλαια, Βόρεια Ρόδος, Ίος, Κάρπαθος, Κέα, Κίμωλος, Κως, Μεγίστη, Μήλος, Μύκονος, Νάξος, Νίσυρος, Νότια Ρόδος, Πάρος-Αντίπαρος, Σέριφος, Σίφνος, Σύμη, Φολέγανδρος). Η λειτουργία των ΧΥΤΑ βοηθάει στον στόχο της βιώσιμης διαχείρισης των απορριμμάτων.
ΧΥΤΑ – ΟΕΔΑΧώρος Υγειονομικής Ταφής Αποβλήτων και Ολοκληρωμένης Εγκατάστασης Διαχείρισης Αποβλήτων (Πάτμος). Έχει σχεδιαστεί για να επεξεργάζεται το σύνολο των σύμμεικτων αστικών στερεών αποβλήτων της Πάτμου.
ΧΥΤΑ – ΣΜΑΥΧώρος Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων και Σταθμός Μεταφόρτωσης Ανακυκλώσιμων Υλικών (Σύρου-Ερμούπολης). Ο ΧΥΤΑ – ΣΜΑΥ Σύρου-Ερμούπολης ενισχύει την προσπάθεια για ανακύκλωση, καθώς με τη λειτουργία του μειώνονται δραστικά τα απόβλητα που οδηγούνται σε ταφή.
ΧΥΤΥΧώρος Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων (Λειψοί). Σε ΧΥΤΥ καταλήγουν τα απορρίμματα που έχουν υποστεί διαλογή στην πηγή και ολοκληρωμένη επεξεργασία.